Logo
Tannpleierklinikken AS
Tlf: 33 18 99 59
Effect

Linker til:

Tannpleierforeningen

Tannlegeforeningen

Røykfri

- - - -
Grundernettverket

Design / webmaster:
Thore Vidar S. Fredriksen
vidarfredriksen.no

    Presseklipp 2014: Østlandsposten


Presseomtale_Tannpleier 2012 001.jpg

Tannpleier Svanhild Botnens klinikk har spesialisert seg innenfor tannkjøttsykdommer. Det bidro til at Botnen vant tannpleierprisen i år..
FOTO: Truls Lian

 

Tannpleier til inspirasjon

For noen uker tilbake tok Botnen flyet til Bergen for å motta Oral-B Tannpleieprisen for 2014. I juryens begrunnelse sto det at motet til nytenkning, faglig kompetanse og engasjement var årsaken til at hun vant prisen, og at hun var en inspirasjon til andre tannpleiere som vil etablere privat praksis. - Veldig mange andre tannpleiere kunne gjort det jeg har gjort. Det er ingen umulig oppgave, men man må ikke være redd for å jobbe litt og i perioder orker og jobbe noen timer ekstra hver dag, sier hun.

Botnen kommer fra innerst i Sognefjorden, og utdannet seg til tannpleier i Oslo. Som nyutdannet i 1978 flyttet hun til Larvik, og siden har hun blitt her. - Fortsatt er jeg veldig glad i å behandle og ha kontakt med pasient, men det å være leder og arbeidsgiver kunne jeg ingenting om, sier Botnen.

Se hele annonsen.


    Presseklipp 2012: Vestfold Blad


Presseomtale_Tannpleier 2012 001.jpg

Svanhild Botnen er tannpleieren som så en forretningside i et økende behov for god tannhelse - og rengjøring av tenner.
FOTO: Line Loholt

 

Tannpleier fikk etablererpris

Gründer av Tannpleie-klinikken AS fikk nylig Nettverksbankens etablererpris for 2012. Vi tok en prat med tannpleieren som gjorde noe med behovet hun så for bedre tannpleie.

Marianne Henriksen - 27.05.2012 kl. 16:00

Svanhild Botnen i Larvik hadde jobbet som tannpleier i over 20 år, de fleste årene i privatpraksis da hun så hvor stort behovet for opplæring i egenomsorg, riktig rens og stell av tennene var. 

- Ideen om å starte en egen klinikk vokste gradvis fram, og da jeg hadde kundegrunnlag nok og lokaler på plass startet jeg opp. Jeg etablerte meg i februar 2007 i Nansetgata i Larvik, sier Botnen. 

- Siden den gangen har hun bygget stensten og hatt en stadig stigende utvikling, forteller Nettverksbankens Helle Stabel i sin begrunnelse for hvorfor nettopp Svanhild Botnen fikk årets etablererpris av Nettverksbanken. Lokalene er siden oppstarten i 2007 utvidet, og nye ansatte har kommet til. 

Nettverk for kompetanse

Gründeren ble medlem i Nettverksbanken for tre år siden, og kan ikke få fullrost tilbudet som gis nye etablerere her. 

- Leder Helle Stabel er kunnskapsrik og en stor motivator for både god ledelse og styring av egen bedrift, sier Botnen. 

Hun er i gruppen "Optimist1" sammen med fem andre med ulike bedrifter. 

- Vi får midler til kurs og kompetanseheving, og vi kan låne penger til nødvendige kostnader innen bedriften. I tillegg får vi mange gode tilbud om seminarer og samlinger innen ledelse salg og drift via Nettverksbanken, forklarer Botnen. 

Næringslivsmentorer

Hun forteller også at Larvik næringsliv stiller med egne mentorer som følger bedrifter i en periode. 

- Ingen av de andre Vestfoldbyene har dette tilbudet, og det er en frivillig ordning uten betaling, forklarer Botnen. 

(Saken fortsetter under bildet)

Presseomtale_Tannpleier 2012 002.jpg

Her får Svanhild Botnen overrekt Etablererprisen for 2012 av ordfører Per-Eivind Johansen. Til venstre står Helle Stabel, daglig leder for Nett-verksbanken Vestfold. FOTO: Kjellaug Breian Langø

- Jeg hadde hjelp av Per Arild Aasheim og Bjørn Borgersen i  halvannet år, sammen fikk vi laget en god forretningsplan. Disse tilbudene har vært av stor betydning for min utvikling av Tannpleierklinikken, og jeg er svært takknemlig for det, sier Botnen.

Stort marked å ta av

Når Botnen forteller at halvparten av alle over 40 år har periodontitt, og 10 prosent så alvorlig at de mister tenner på grunn av det, er det ingen tvil om at hun har et stort behov og en stor målgruppe å rette sin næringsvirksomhet mot. 

- De fleste kan både beholde tenner og holde sykdommen i sjakk med godt renhold og profesjonell rengjøring av tannpleier og tannlege, forklarer Botnen. 

Å holde periodontitt i sjakk krever livsvarig oppfølging. Med godt renhold omtrent to ganger daglig og oppfølging to til fire ganger årlig hos tannpleier, kan man holde seg frisk. Periodontitt skyldes spesifikke bakterier som ikke kan utryddes med antibiotika men holdes nede i antall så eget immunforsvar kan kontrollere de resterende.

Tannlege-samarbeid

Hva skiller så hennes klinikk fra andre tannklinikker?

- De fleste vanlige tannklinikkene bruker mest tid på reparativ behandling og mindre tid på opplæring i tilstrekkelig rengjøring.  Vi samarbeider med mange tannleger som henviser pasienter til behandling for tannkjøttsykdom hos oss, så tar de selv hånd om fyllinger, kroner og implantatbehandlinger, sier Botnen. 

Tannpleieklinikken har flere tannleger som ønsker at bedriften også tar undersøkelsen med nødvendig røntgenstaus/OPG slik at pasientene kun ser tannlegen sin ved behov for tannbehandling. 

 - Noen tannklinikker ønsker å undersøke pasienten selv, og etter fullført periodontitt behandling går vi over på en delt løsning med kontroller, sier Botnen. 

Utvidet og ansatte fler

Tannpleieklinikken selger også en del spesialprodukter, som tilpassede tannbørster, tanntråd, flaskekoster, interdentalbørster.  

- Apotekene samarbeider også med oss ved å ta inn produkter vi mener fungerer bedre for pasientene, sier Botnen. 

I fjor sommer utvidet Tannpleieklinikken, og har nå tre behandlingsrom med digital og panoramarøntgen. Klinikken har etter hvert fått flere pasienter som bare tilhører dem, og hadde derfor behov for mer hjelp. 

- Vi har nå egen tannlege og kjevekirurg som jobber deltid hos oss. Tannpleiertjenesten er 1,6 årsverk og har vi mulighet til å utvide. Totalt er vi 3,2 årsverk i virksomhet i dag, sier Botnen.

Se hele annonsen.


    Presseklipp 2007: ØstlandspostenTannpleierklinikken.no har til nå 9371 treff

Tannpleierklinikken AS, Nansetgaten 13-15, 3256 Larvik, Tlf: 33 18 99 59, Fax: 33 18 99 60